Tapijt

Hebt u tapijt als vloerbedekking gekozen voor uw bedrijf of woning,
dan betekent dit dat u te maken zult krijgen met het onderhoud van het tapijt. Deze vloerbedekking houdt het meeste vuil zoals b.v. huismijt, bacteriën en overige vervuiling vast. Het kan dan ook noodzakelijk zijn om eens na te denken over het periodiek specialistisch laten reinigen van het tapijt, dit om bovenstaande verschijnselen te beperken en zo u leef / werk klimaat te optimaliseren en te verbeteren.

Tevens is het ook om gezondheidsredenen verstandig om het tapijt frequent en specialistisch te laten reinigen, te denken valt oa aan CARA / COPD.

Tapijt is er in tal van soorten. Tapijt met een hoge, lage pool of gedraaide pool, met kleine lusjes, of een gladde geschoren pool. Tegenwoordig zijn er ook tapijten verkrijgbaar waarin een open pool en een lus zijn gecombineerd.

En ook de materialen verschillen: wol, katoen, geitenhaar of synthetische vezels en mengvormen daarvan. Elk heeft zijn eigen uitstraling.

 

Tapijt wordt het meeste toegepast in huiskamers en kantoren. Er zijn diverse soorten tapijt zoals o.a:

 

Bouclé – Een tapijt waarvan de pooldraden niet zijn doorgesneden. De slijtlaag bestaat uit lussen van gelijke hoogte waardoor een glad oppervlak ontstaat.

Frisé – Een pool tapijt met hooggetwijnde garens. Na het opensnijden van de lussen gaan de polen alle kanten opstaan.

Velours – Een dicht geweven gesneden pool.

Tevens kan er onderscheid gemaakt worden in diverse kwaliteit soorten o.a. project, woon en slaapkamer kwaliteit. In de meeste gevallen is tapijt één van de vloerbedekkingen die het meest intensief gebruikt wordt. Hierdoor is het uitermate belangrijk dat het onderhoud van het tapijt periodiek specialistisch uitgevoerd wordt. Hiermee verlengt u de uitstraling en levensduur van het tapijt.

Een veel gemaakte opmerking is: ‘Ik heb mijn tapijt nog maar pas gereinigd met een machine die ik bij een doe-het-zelf zaak heb gehuurd, maar mijn tapijt wordt sneller vuil dan ooit tevoren’

Dat is inderdaad mogelijk, bij de meeste doe-het-zelf zaken of drogisterijen wordt er bij de machine een zeep (of soap) geleverd die een vettig residu achterlaat op / in de vezel van het tapijt. Hierdoor hecht o.a. atmosferische, inloop en overig vuil zich sneller aan de vezel van het tapijt. Juist om dit te voorkomen gebruikt I.V.O. producten waar geen zepen in verwerkt zijn.

Omdat wij voor het merendeel producten gebruiken die kristalliserend werken, kan er een vuilwerende laag aangebracht worden om uw tapijt te beschermen tegen vuil.

Deze laag bestaat uit een kunsthars welke de vezel van het tapijt optimaal beschermt, zodat het vuil niet meer in de vezel kan trekken maar er juist op blijft liggen / plakken. Tevens is het dan ook mogelijk dat u zelf, met een bijgeleverde vlekkenspray, de meest voorkomende vlekken gemakkelijk kunt verwijderen.

Doordat er een beschermende laag is aangebracht op het tapijt, zijn de kosten voor een vervolg reiniging dan ook lager.

Werkwijze:

Er is geen éénduidige werkwijze mogelijk om uw tapijt te reinigen, hier komt het specialisme van I.V.O. aan te pas. Wij letten namelijk op de volgende aspecten:

- Vervuilingsgraad

- Pool van het tapijt

- Kleur echtheid van het tapijt

- Intensiteit van het gebruik

- Aspectverlies volgens de EN 1471 richtlijnen van TNO

- Reinigingsmethodieken

Uiteraard heeft Intensief Vloer Onderhoud het specialisme in huis om een gedegen onderzoek en advies uit te brengen ten aanzien van uw tapijt. I.V.O. heeft voor de meeste tapijt soorten een geschikt reinigingssysteem om u van dienst te kunnen zijn.

Aan de hand van een gezamenlijke inventarisatie zullen we, samen met u, tot een geschikte oplossing komen om uw tapijt in goede conditie terug te brengen en te behouden.

Ook voor het periodiek onderhoud van uw tapijt bent u van harte welkom bij I.V.O. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.

 

Onderhoud en reiniging van tapijt in de provincies Drenthe , Groningen, Friesland, Overijssel en de rest van Nederland. Plaatsen waar u ons veel tegen zult komen zijn Emmen, Hoogeveen, Assen, Drachten, Leeuwarden, Zwolle, Heerenveen , Veendam en Meppel.

Laatst aangepast ( dinsdag, 29 januari 2013 19:42 )

 


Contact

H.G.J Ijsseling

Smalgoorn 14
9403 NW Assen

Tel: 06-21653732
Fax: 0847-117291

Email